dimecres, 13 d’octubre del 2021

La Locomotora Negra

La Locomotora Negra - 50 anys



Teatre Municipal de Palafrugell

12 d'octubre de 2021 


Ricard Gili, trompeta i director 
Ivó Oller, trompeta 
Arnau Boix, trompeta 
Miquel Donat, trompeta 
Marc Trepat, trombó 
Òscar Font, trombó 
Xavier Trepat, trombó 
Víctor González, trombó 
Lluís Trepat, saxo alt i clarinet 
Eva Garín, saxo alt 
Albert Gassull, saxo alt 
Tomás González, saxo tenor 
Toni Gili, saxo tenor 
Ariel Vigo, saxo baríton 
Tòfol Trepat, piano 
Albert Romaní, guitarra 
Jordi Casanovas, contrabaix 
Carles Gili, bateria

Enguany, havent celebrat ja el seu 50è aniversari, La Locomotora Negra ha decidit fer coincidir aquesta fita amb el seu comiat dels escenaris.
El 31 de gener de 1971, un quintet de jazz amb el nom de La Locomotora Negra debutava a la Cova del Drac del carrer Tuset de Barcelona.
Amb els anys, el quintet original es va anar ampliant fins arribar a ser una big band de 17 components i es va convertir en una de les formacions de swing més sol·licitades a Catalunya, oferint concerts per innumerables escenaris i festivals d’arreu del país i de l’estranger.
El concert del Festival de Jazz de Barcelona (29 de gener 21), anunciat com a “concert de comiat”, va ser tan sols el tret de sortida de tot un any en que la Locomotora Negra està oferint la gira de “concerts de celebració i comiat” durant aquest 2021
 
El Teo era a l'hospital amb covid i des d'allà ens va organitzar la sortida per anar a Palafrugell al concert de La Locomotora Negra. Qualsevol li deia que no! I amb mascaretes i tota la parafernàlia ens vam trobar 8 amics i vam gaudir del concert. En Jaume i jo no som massa, o gens, de concerts. Jo de jazz recordo Jamboree de quan era soltera... Però ens va agradar molt i com tots els altres eren uns experts vam estar molt contents d'haver pogut compartir-ho amb ells i acomiadar la Locomotora Negra.
Després vam anar a dinar a Llafranc, en una terrassa a l'aire lliure i vam poder fer petar la xerrada una estona amb uns amics que normalment ens veiem un parell de cops al mes per anar al teatre. Costum que ara, amb la pandèmia, hem abandonat i tenim moltes ganes de tornar-hi!