dissabte, 1 d’octubre del 2011

Verano y amor





Verano y amor
de William Trevor


Narrativa Salamandra

Octubre 2011


Història ambientada a Irlanda, a mitjans del segle XX. Una noia orfe és enviada a treballar a casa d'un vidu que ha perdut la dona i el fill en accident. Al cap d'un temps la Ellie es casa amb el vidu, el Dillahan i viuen tranquils a la granja als afores de Rathmoye. Un dia arriba al poble un jove, en Florian, per vendre's la casa dels pares; coneix l’Ellie i no poden evitar una atracció mútua que l'Ellie vol apartar però que no pot. Finalment el noi se'n va i el llibre acaba de manera difícil, per a mi, d'entendre. Pots veure la diferència de l'amor - amistat - agraïment plàcid de l'Ellie cap al Dillahan i l'amor – espurna - vida de l'atracció amb el Florian.

Està molt ben escrit, tot ho explica amb tota mena de detalls que no cansen sinó que interessen; et descriu amb minuciositat els petits fets de la vida de cada dia, el que pensa la gent del poble, cadascú amb el seu tarannà, les aspiracions i il•lusions de la gent...
M'ha agradat el llibre, m'agradarà llegir alguna altra cosa de Trevor, però continuo pensant que el final no és gaire clar.