dissabte, 16 de maig del 2020

Algo en lo que creer


Algo en lo que creer
de Nickolas Butler


Libros del Asteroide



Maig 2020      Confinats Covid 19




No havia llegit res d'aquest autor i m'ha agradat molt.
En Lyle i la Peg viuen la seva jubilació en un poblet de Wisconsin. Ara estan molt contents perquè la seva filla Shiloh, mare soltera,  ha tornat a casa amb el Isaac, el seu fill de 5 anys.  La relació amb els pares, sobretot amb el Lyle, ha estat sempre molt difícil.  Ara el nen i l'avi estan molt units i gaudeixen de cada moment. El nen és molt intel·ligent i sempre pregunta coses. Els pares estan però preocupats perquè sembla que la Shiloh està essent entabanada per un pastor evangèlic d'una mena de secta i tenen por que torni a marxar de casa i els prenguin el nét.
L'autor combina les descripcions del paisatge i  dels estats d'ànim amb el dia a dia de la família.  Es recrea en cada personatge, en el que fan i en el que pensen. Et fa entrar dins seu i somrius i pateixes amb ells. I veus tot el que pot arribar a fer un avi per amor a la filla i al nét.  I el mal que pot arribar a fer un tipus de religió fanàtica i que s'aprofita de la gent que creu en el pastor i com pot arribar a tornar completament cega i sense personalitat a una persona.
Està molt ben escrit i traduït. El comences i no el pots deixar. És actual i real tot i estar situat en un ambient tan diferent del nostre. Però aquí també hi és aquest problema. I els avis fan coses que no t'imagines pels fills i néts, perquè els estimen...
L'autor per escriure aquesta novel·la es va inspirar parcialment en una història que va passar a Weston, Wisconsin, el 23 de març de 2008. I això encara fa esgarrifar més... i et fa malfiar-te i fugir d'aquest tipus de predicadors.