dimarts, 28 de gener del 2020

Otra vida por vivir



Otra vida por vivir
de Theodor Kallifatides

Galaxia Gutenberg

Gener 2020


L'autor és un escriptor grec, casat amb una sueca i que fa ja 50 anys que viu a Estocolm. Ara en fa 75 i s'adona que està sec, que no pot escriure. Vol assumir que es fa vell, que ja no pot escriure i que ha de canviar de costums i el primer que fa és vendre's el petit estudi on escrivia cada dia. 
No pot deixar de pensar en l'escriptura i pensa en una vida i una feina amb sentit o sense sentit. Mentre va recordant i revivint la vida i els canvis que ha viscut en el seu país d'adopció i també, amb tristesa, en la seva Grècia natal. 
Ell va decidir viure i escriure en suec i no se'n penedeix, però en aquest moment de la seva vida pensa que potser retornar a Grècia i veure els seus paisatges i persones potser el farà recuperar la força per escriure. 
Torna a Grècia amb la seva dona i vol reviure la seva infantesa i adolescència, però res li toca el cor... A poc a poc s'anirà trobant amb el seu altre jo... 
És un llibre bonic i ben escrit, reflexions d'un home que es fa gran i que ha d'entomar la vida com li ve però que també es veu amb força per donar-li el contingut que ell vol.