dijous, 18 de juny del 2020

Raimon Alguerò Fortuny sj


Raimon Algueró Fortuny S.J.
L'amic, el muntanyenc, el mestre, el capellà
de Jesús Renau S,I.


Editorial Claret

Juny 2020  Confinats Còvid 19



Jesús Renau, jesuïta, ha recollit el testimoni de molts joves, famílies i amics del Raimon i n'ha fet un llibre. Amb petites introduccions i separat per temes ha donat veu a una petita part dels molts que estimàvem en Raimon i l'havíem viscut més o menys però durant molts anys! 
En Raimon era un jesuïta atípic. Amant de la muntanya i de la figura de Jesús el seu lema va ser sempre "Estima, estima, estima". Va acompanyar els nostres fills a tots els campaments d'estiu, primer a la casa de Viladrau, més tard a diferents muntanyes de Catalunya, a Taizé amb el seu cotxe atrotinat... Tenia un posat senzill i cara de murri, sempre somrient. Jo el recordo, amb els fills ja grans i fora del col·legi, a la porta de Casp cada vegada que hi havia una manifestació amb estelades. Sabíem que el trobaríem allà i faríem la xerradeta. Era l'únic jesuïta que era a la porta. Com sempre estava a punt per qualsevol favor o cerimònia o acompanyament que algú li demanés. 
El dia que va morir el comiat a Santa Maria del Mar emocionava.  Gent de totes les edats, des d'estudiants que encara eren a l'escola, a pares joves, a avis de moltes generacions... Però tothom,  somreia. I presidia la cerimònia una foto d'en Raimon en un dels darrers campaments que va anar, gronxant-se amb el seu somriure de nen-home-avi. El recordarem sempre. Era una persona que no es feia veure però que era sempre tot arreu. I tots recordem amb carinyo.